Yoga4Parkinson

Bewegen is goed voor je gezondheid. Dat weten we allemaal. Dat geldt helemaal als je een bewegingsbeperking hebt, zoals de ziekte van Parkinson. Automatisch bewegen gaat dan steeds moeilijker, waardoor bewegen een steeds grotere uitdaging wordt. Mensen met een fysieke beperking denken vaak dat yoga niet voor hen is weggelegd. Maar yoga kan altijd, op je eigen niveau!  Door te bewegen wordt meer dopamine aangemaakt en dat zorgt er weer voor dat je je beter voelt. 

De les

Met behulp van eenvoudige bewegingsoefeningen, aandacht voor de adem en het leren focussen van gedachten werken we aan totale ontspanning. Daardoor ga je je prettiger voelen.

Lesrooster 

Op donderdagmiddag is er om 15.30 uur in De Brink in Bennekom elke week yogales voor onder andere mensen met Parkinson. De groep is toegankelijk voor een ieder die op een rustige en aangepaste manier yoga wil beoefenen.

Meer informatie

  • Kijk voor meer informatie over wat yoga kan betekenen voor mensen met Parkinson op de website van de landelijke stichting Yoga4Parkinson.
  • Klik hier als je vragen hebt  over yogales voor mensen met Parkinson en andere beperkende ziektes bij Yoga-Jen Bennekom.