Over mij

Mijn naam is Jet van Vugt. In 2019  rondde ik de vierjarige opleiding tot yogadocent af bij Samsara in Bunnik. Sinds 2017 geef ik yogales aan vier groepen in Bennekom. Naast yogadocent ben ik ook verpleegkundige in de wijk. Vijftien jaar geleden begon ik wekelijks yogalessen te volgen. Na enige tijd merkte ik het gunstige effect van yogabeoefening. Ik voelde me fitter, kon me beter ontspannen, de kwaliteit van zowel ademen als slapen verbeterde aanzienlijk.

Yoga en slaap

Tijdens de opleiding tot docent bij Samsara verdiepte ik me in het onderwerp Yoga en Slaap. Ik onderzocht of het dagelijks beoefenen van yoga helpt bij slaapproblemen. Ik gaf les aan collega's uit de zorg die allemaal last hadden van slaapproblemen.

Parkinson

Yoga blijft mij boeien en inspireren in het dagelijks leven. Onlangs deed ik de specialisatie bij Yoga4Parkinson. In het najaar heb ik les gegeven aan mensen met Parkinson. Binnenkort hoop ik een nieuwe groep te kunnen gaan starten

Overige onderwerpen

Ik volgde ook nascholing onder andere over:
* yoga en pijn 
* energie en elementen bekend als de meridiaanleer. 

Vereniging voor Yogadocenten Nederland

Ik ben aangesloten bij de vereniging van Yogadocenten Nederland, de VYN. Klik hier voor meer informatie over deze vereniging.